Zajímá mě Váš názor - napište mi

Email: hubackovaa@senat.cz

Prohlášení senátorů k současné politické situaci 5. května 2017

Prohlášení senátorů k současné ústavní situaci. My, níže podepsaní senátoři Parlamentu České republiky, se znepokojením sledujeme způsob zapojení prezidenta republiky do řešení současné politické krize.
 Považujeme za nepřijatelné osobní útoky na předsedu vlády jako hlavu vrcholného orgánu výkonné moci a znevažování autority ústavních institucí v přímém televizním přenosu při tzv. předávání demise předsedy vlády.
Součástí české politické praxe je vysoká míra respektu k úřadu prezidenta republiky, která však nemůže zahrnovat toleranci případného protiústavního jednání. Ústava je založena na předpokladu dobré vůle a dobrých úmyslů prezidenta republiky, proto stanovuje jen nemnoho pojistek vůči excesivnímu výkonu pravomocí.
 Klíčovou pojistkou je mechanismus vyvození ústavní odpovědnosti za hrubé porušení ústavního pořádku. Jako senátoři jsme si vědomi, že naší rolí není pouze přihlížet, ale, bude-li toho třeba, konat.

Další aktuaility a média

2007.2016

Hasičský ples v Ratíškovicích 2018!

Hasičský ples v Ratíškovicích 2018!     Foto...

Časopis Senát

ČTĚTE VÍCE NA:

Tisková konference Klubu KDU-ČSL a nezávislí - 15.2. 2018

Tisková konference Klubu KDU-ČSL a nezávislí - 15.2....

Petice

Petice "Ne ohrožení pitné vody pro 140 tisíc lidí" byla...

Více informací

Copyright © Resi-Design 2016 www.resi-design.cz.
roh.png, 3,1kB

V nákupním košíku nemáte žádné zboží.

Dosud nebyl přidán žádný produkt.