Zajímá mě Váš názor - napište mi

Email: hubackovaa@senat.cz

Církevní restituce - tisková zpráva KDU-ČSL a nezávislí

Senátoři KDU-ČSL a nezávislí považují zdanění církevních restitucí za novou konfiskaci. Připravují ústavní žalobu

Za bezpráví a smutný příklad toho, jak stát uvádí své občany do právní nejistoty, považují senátoři za KDU-ČSL a nezávislí poslanecký návrh na zdanění církevních restitucí. Klub proto již podniká konkrétní právní kroky a pracuje na ústavní žalobě. Tu chce podat hned, jak zákon začne platit.

„Tímhle návrhem zákona se zavádí bezpříkladná právní nejistota. Jak mají lidé věřit státu, když se takto porušují podepsané smlouvy? Teď jde o zdanění restitucí, ale o koho půjde příště," ptá se Petr Šilar, předseda senátorského klubu. Senátoři proto v tuto chvíli pracují na žalobě. Dnes návrh zákona zamítl všemi hlasy i garanční Ústavně-právní výbor Senátu. Minulý týden se našla většina pro zamítnutí v Hospodářském výboru.

„Je třeba jasně zastavit tuto právní nejistotu na obou stranách, toto je právní hazard," dodává senátorka Anna Hubáčková, která je místopředsedkyní klubu a Ústavně-právního výboru. Navíc veškeré účetní a daňové operace již proběhly. „Finanční náhrada již byla ze zákona zaúčtována a přiznána v roce 2013. Daňové přiznání celkové částky proběhlo. V současné době už není co danit a tento návrh zákona tak kulhá na obě nohy. Danění by nebylo ničím jiným než novou konfiskací," vysvětluje senátorka Šárka Jelínková, první místopředsedkyně klubu.

Další aktuaility a média

2007.2016

TV PRIMA - Hlavní zpravodajství - Těžba štěrkopísku u Uherského Ostrohu - veřejná oponentura v Senátu

Více na:

Výjezdní zasedání senátorského klubu KDU-ČSL na Vysočině

2007.2016

The Plastic People of the Universe a Filharmonie Brno ve Valdštejnské zahradě v Senátu

Veřejná oponentura ke kauze - Těžba štěrkopísku u Uherského Ostrohu v Senátu

Více informací

Copyright © Resi-Design 2016 www.resi-design.cz.
roh.png, 3,1kB

V nákupním košíku nemáte žádné zboží.

Dosud nebyl přidán žádný produkt.